Monday, November 30, 2009

si kedekut dan si talam dua muka,

mendengar sahaja headline di atas, semua pun terkejut.
saya tak faham la kenapa dalam dunia ini
ada sahaja mereka yang kedekut dan talam dua muka,
haisshho.

pesanan utuk si kedekut :

ehh, duit anda itu tak boleh dibawa mati lah.
sekali sekala, belanjakanlah ke jalan yang benar.
jangan berkira. sedangkan Allah tak pernah berkira dengan
makhluknya, tahu?
apa lah kamu. sedarlah. nak jadi kaya senang je. nak jadi miskin
lagi senang. Allah boleh tarik nikmat kamu itu dengan kadar sekali pejam mata sahaja.
faham itu?

pesanan untuk yang talam dua muka :


ehh,jangan pura-pura baik depan orang eh. sampai bila pun kalau perangai
buruk, buruk sahaja. dengar itu. mungkin kamu boleh menipu di hadapan saya,
di belakang, siapa tahu? elehh, depan baik hati la. sopan santun la. tapi
belakang-belakang. buat spare part bakul yang banyak sekali
untuk menampung dosa yang menggunung tu eh. bila orang kata, jangan mengumpat.
dikatanya, tak pe. tambah lagi sebakul. esok nak mati taubat lah.

hekk mu. mati, kita tak tahu bila la. ingat ini.
kalau tengah mengumpat, tiba-tiba tergigit lidah, mati macam mana? tak sempat taubat la.

untuk semua yang terasa, saya tak kisah. siapa makan cili, dia lah terasa pedasnya.

ingat lah kamu wahat pembaca. hindari lah sikap ini.
sesungguhnya, anda telah di bawah pengaruh syaitan dan orang takkan suka anda
walaupun muka anda cantik atau handsome macam mana pun. faham?

noktah.
ALIAH.

No comments:

Post a Comment